Malinowa Fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

280

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

70 gramów

1 opakowanie

80 gramów

0.5 łyżeczki

ciasto ucierane:

200 gramów

120 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżeczki

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rolada: jajka, cukier , cukier waniliowy wymieszać mikserem na pulchną masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto i równo rozsmarować.

Krok 3

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 10 minut.

Krok 4

Upieczoną roladę przełożyć na lnianą ściereczkę oprószoną cukrem pudrem i delikatnie zdjąć papier.

Krok 5

Roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką i pozostawić do ostygnięcia, następnie rozwinąć i posmarować dżemem malinowym.

Krok 6

Ciasto ucierane: formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Krok 7

Utrzeć na gładką masę. Połowę masy nałożyć do formy, ułożyć w środku roladę i przykryć resztą ciasta.

Krok 8

Wstawić do piekarnika, piec około 40 minut w temperaturze 170 st. C.

Krok 9

Galaretka: 2 galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml wrzącej wody.

Krok 10

Powierzchnię ciasta posmarować dżemem malinowym, rozłożyć gęsto świeże maliny i zalać tężejącą galaretką malinową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej