Miodownik z malinami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

229 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

535 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

350 gramów

10 gramów

220 gramów

4 sztuki

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Miękką Kasię utrzyj z miodem, jajkami, cukrem waniliowym i mąką (np. mikserem).

Krok 3

Prostokątną blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, nałóż na to ciasto.

Krok 4

Powierzchnię ciasta wyrównaj, obsyp migdałami.

Krok 5

Maliny wyłóż na ciasto i lekko powciskaj.

Krok 6

Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

3

Opinie o przepisie

  • Wioletta  Malek

    Wioletta Malek , 28.12.2016

    bardzo dobre ciasto, szybko się je robi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ciania Kupa

    Ciania Kupa, 26.08.2016

    dardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kowalski

    Janusz Kowalski, 27.06.2016

    nie - nigdy nie lubiłem takich ciast

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miodownik z malinamiMiodownik z malinami

Masz ochotę na coś słodkiego? Dzięki temu przepisowi upieczesz perfekcyjny miodownik z malinami. Wypiek ma puszystą konsystencję, delikatny smak, a dodatek cukru waniliowego sprawia, że ciasto zyskuje też bardzo przyjemny aromat. Jego słodycz przełamują maliny, które możesz ewentualnie zastąpić innymi kwaskowatymi owocami, np. truskawkami. Miodownik jest też bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Pieczenie rozpocznij od wymieszania mąki z proszkiem do pieczenia. Następnie utrzyj tłuszcz z miodem, jajkami, cukrem i mąką. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i wyrównaj. Powierzchnię ciasta obficie posyp płatkami migdałowymi albo blanszowanymi migdałami i malinami, po czym upiecz. Gotowy wypiek warto oprószyć cukrem pudrem po przestudzeniu, możesz też zrobić na nim wzorki z cytrynowego lukru. Miodownik z malinami wspaniale komponuje się gałką lodów śmietankowych oraz odrobiną bitej śmietany. Cenimy Twoje zdanie – wypróbuj przepis i podziel się z nami opinią na jego temat.