
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 szklanki
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 puszka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron muszelki zgodnie na opakowaniu . Odcedzić ale nie zalewać makaronu zimną wodą , ponieważ makaron stwardnieje ! . . .
Krok 2
Obrać cebulę i pokroić w pół księżyce i smażyć na patelni na nie wielkiej ilości oleju rzepakowego.Gdy cebulka nam się przez smaży . Dodać mięso mielone , cały czas mieszając do czasu gdy mięso dojdzie do siebie . Odstawić na kilka minut . . .
Krok 3
Na innej dużej patelni na nie wielkiej ilości oleju smażyć warzywa na patelnię pod przykryciem . Po chwili dodać troche wody , aby nasze warzywa zmiękły w czasie duszenia pod przykryciem . Dusić tak około 15 minut , po tym czasie warzywa powinny zmięknąć . Później na patelnie wrzucamy nasze mięso z cebulką którą smażyliśmy chwilę wcześniej . A na koniec dodajemy pomidory z puszki i wszystkie przyprawy z listy . . .
Krok 4
Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy aby nasz farsz był gorący !
Krok 5
Do Brytfanny dodajemy z połowę naszego makaronu i wygładzamy . Na górę dodajemy połowę naszego farszu z patelni i wygładzamy . Dodajemy plastry sera . I znowu dajemy makaron który nam pozostał i wygładzamy . I tak samo robimy z farszem . Kładziemy farsz i wygładzamy i na koniec dodajemy plastry sera i gotowe ! ! . . .
Krok 6
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach . Kto chce może piec w roźnie . . .
Krok 7
Smacznego ! ! !

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej