Lazania z mięsem mielonym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania z mięsem mielonym i warzywami

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 puszka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron muszelki zgodnie na opakowaniu . Odcedzić ale nie zalewać makaronu zimną wodą , ponieważ makaron stwardnieje ! . . .

Krok 2

Obrać cebulę i pokroić w pół księżyce i smażyć na patelni na nie wielkiej ilości oleju rzepakowego.Gdy cebulka nam się przez smaży . Dodać mięso mielone , cały czas mieszając do czasu gdy mięso dojdzie do siebie . Odstawić na kilka minut . . .

Krok 3

Na innej dużej patelni na nie wielkiej ilości oleju smażyć warzywa na patelnię pod przykryciem . Po chwili dodać troche wody , aby nasze warzywa zmiękły w czasie duszenia pod przykryciem . Dusić tak około 15 minut , po tym czasie warzywa powinny zmięknąć . Później na patelnie wrzucamy nasze mięso z cebulką którą smażyliśmy chwilę wcześniej . A na koniec dodajemy pomidory z puszki i wszystkie przyprawy z listy . . .

Krok 4

Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy aby nasz farsz był gorący !

Krok 5

Do Brytfanny dodajemy z połowę naszego makaronu i wygładzamy . Na górę dodajemy połowę naszego farszu z patelni i wygładzamy . Dodajemy plastry sera . I znowu dajemy makaron który nam pozostał i wygładzamy . I tak samo robimy z farszem . Kładziemy farsz i wygładzamy i na koniec dodajemy plastry sera i gotowe ! ! . . .

Krok 6

Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach . Kto chce może piec w roźnie . . .

Krok 7

Smacznego ! ! !

Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania z mięsem mielonym i warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej