Sernik z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

2 szklanki

0.25 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

masa serowa:

1 kilogram

0.75 szklanki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.

Krok 2

Przygotowanie masy serowej: Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, budyniem, olejem i mlekiem.

Krok 3

Masa jest bardzo rzadka.

Krok 4

Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.

Krok 5

Schłodzonym ciastem wyłożyć formę.

Krok 6

Na nie wylać ser i wyłożyć gruszki.

Krok 7

Piec około 50 minut, aż do zrumienienia.

Krok 8

Ostudzone ciasto polać polewą. Można oczywiście ubić też pozostałe białka z ½ szklanki cukru, wyłożyć je na podpieczony sernik i zapiec około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Izaura
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej