Gryczanka z wiśniami i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gryczanka z wiśniami i migdałami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut.

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 1

Krok 2

Wiśnie opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody (jeśli używasz mrożonych rozmroź je i już ich nie płucz).

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 2

Krok 3

Gotowe płatki wymieszaj z wiśniami i 1 łyżeczką migdałów, przelej do miseczki. Gotowe płatki posyp drugą łyżeczką migdałów.

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej