Śmietankowiec z malinami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

30 dekagramów

700 mililitrów

0.5 szklanki

2 opakowania

0.5 kilograma

8 łyżeczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortownicę o średnicy 29 cm wyłożyć folią, boki natłuścić Kasią i przykleić też paskiem sztywnej folii.

Krok 2

Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki gorącej wody i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Krok 3

Pokroić każdą galaretkę w małą kostkę i wyłożyć do tortownicy. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, serek i żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody. Masę wylać na galaretki i delikatnie połączyć z galaretkami.

Krok 4

Poukładać maliny na tężejącej masie śmietanowej. Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wody i tężejące wylać na maliny.

Krok 5

Wstawić do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej