Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Chrzan i natkę utrzyj z solą.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pozostałe składniki i dodaj pieprz.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej