Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Chrzan i natkę utrzyj z solą.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pozostałe składniki i dodaj pieprz.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej