Tarta jogurtowa morelowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

1.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

krem:

400 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć folią i włożyć na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Ciasto wałkujemy i wykładamy formę na tartę.

Krok 3

Morelę przekrawamy na pół.

Krok 4

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy jogurt i budyń, miksujemy.

Krok 5

Owoce układamy na cieście, zalewamy sosem. Piec 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta jogurtowa morelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarta cytrynowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej