Tarta jogurtowa morelowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 łyżeczka

1.5 szklanki

0.5 szklanki

krem:

400 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć folią i włożyć na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Ciasto wałkujemy i wykładamy formę na tartę.

Krok 3

Morelę przekrawamy na pół.

Krok 4

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy jogurt i budyń, miksujemy.

Krok 5

Owoce układamy na cieście, zalewamy sosem. Piec 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej