Wafle czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafle czekoladowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozpuść margarynę i wsyp cukier, przez chwilę mieszaj i dodaj kakao. Można go dodać mniej lub więcej jak kto lubi. Cały czas utrzymujemy rondel na małym ogniu, tak żeby się czekolada nie gotowała, ale była gorąca i co chwilę mieszamy.

Krok 2

Gdy już otrzymasz jednolitą masę, trzeba zdjąć rondel z ognia i go ostudzić. Gdy czekolada będzie już zimna dosypujemy powoli mleko w proszku ciągle mieszając. Powinna się zrobić gęsta czekolada.

Krok 3

Tą czekoladą smaruj jednego wafla i przykładamy go drugim, i jego też smaruj i przykładaj kolejnym. Gdy wszystkie zastana posmarowane to na koniec na wafle kładziemy deskę do krojenia a na to garnek z wodą lub inny ciężki przedmiot. Wafle zostawiamy na noc by się dobrze zlepiły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej