Ciasta z malinami | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Ciasta z malinami

5 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (5)

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

977

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Zakręć ciastem w swojej kuchni i przygotuj roladę biszkoptową z malinami! To puszyste ciasto, któ...
Deser z kaszą manną i malinami
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ten deser to kaszka z mleczkiem – dosłownie i w przenośni. Dziecinnie prosty w wykonaniu, a jedno...
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką
ratingratingratingratingrating

74

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
80 min.
Kruche ciasto z malinami i lekko budyniową pianką Pewnie większość z nas lubi ciasto z malinami...
Malinowa chmurka
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Coraz więcej osób podejmuje wyzwanie i piecze wyśmienite ciasto, jakim jest malinowa chmurka. Prz...

Ciekawostki i porady

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z malinamiCiasta z malinami

Chcesz poczuć smak lata? Doskonale nadają się do tego ciasta z sezonowymi owocami. Kiedy brak już świeżych, do pieczenia wykorzystaj mrożone. Maliny to owoce, które nadają się do tego bardzo dobrze. Decydując się na ich mrożoną wersję, użyj ich od razu, bez rozmrażania. Świetnie komponują się z różnymi rodzajami ciast – dodasz je do biszkoptu, kruchej tarty, bezy, ciasta ucieranego czy babeczek – w każdej wersji będą równie smacznie. Obtocz je przed dodaniem do ciasta w mące ziemniaczanej, by nie straciły zbyt dużo soku. Dodaj do nich krem czekoladowy, śmietankowy lub waniliowy. Szukasz innych inspiracji? Spróbuj, jak smakują w z innymi owocami, zapieczone pod kruszonką. Połącz je w tym celu z rabarbarem albo morelami i porzeczkami. Zrób to w dużej formie do tarty lub w koklikach, małych naczyniach żaroodpornych. Najlepiej będą smakowały na ciepło, ozdobione kulką lodów waniliowych lub owocowych. Maliny to również odpowiedni dodatek do tortów. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom nadają się do tego, by tworzyć z nich dekoracje – upiecz np. tort z malinowym ombre i ozdób go owocową koroną. Wypiek będzie prosty i elegancki, sprawdzi się na wiele różnych okazji. Malin użyjesz do dekoracji również podczas przygotowywania muffinów. Ułóż je na wierzchu surowego jeszcze ciastka lub zrób to po upieczeniu, jeśli użyjesz dodatkowo kremu lub bitej śmietany. Na bazie białek jaj oraz białej i gorzkiej czekolady przygotuj delikatną, słodką piankę, której smak przełamiesz za pomocą malin. Dodaj do niej także inne leśne owoce np. borówki albo jeżyny. Podawaj schłodzoną, udekorowaną listkami świeżej mięty i startą czekoladą. Lubisz ciasta miodowe? Często piecze się je z kremem lub orzechami, spróbuj zrobić je także w wersji malinowej. Wierzch posyp płatkami migdałów albo przygotuj biały lukier. Maliny dobrze urozmaicą ciasta z galaretką. Podziel je na części. Jedną z nich dodaj do bitej śmietany i użyj go do przełożenia blatów z biszkoptu. Drugą ułóż na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Zainspiruj się naszymi przepisami na ciasta z malinami. Smacznego!