Przepisy na Ciasta z malinami

19 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (19)

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
ratingratingratingratingrating

927

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Przepisu na kruche ciasto z budyniową pianką i owocami nie może zabraknąć w deserowym repertuarze...
Czekoladowa pianka z owocami
ratingratingratingratingrating

735

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czekoladowa pianka z owocami to idealna propozycja dla każdego fana słodyczy. Może stanowić słodk...
Tort z nutellą
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
Tort z nutellą to ciasto, które nie wymaga pieczenia, znakomite na miłe spotkanie w kameralnym gr...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Tym razem w kuchni można się nieźle zakręcić! Wszystko za sprawą biszkoptowej rolady z bitą śmiet...
Deser z kaszą manną i malinami
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kasze kojarzą Ci się z daniami obiadowymi? To też świetna baza do ciast i deserów! Szczególnie ka...
Crumble z owocami
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dla niektórych nazwa tego deseru może brzmieć nieco zagadkowo. Z czym to się je? Crumble to owoce...
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
80 min.
Ciasto z budyniem i malinami, a także inne wypieki towarzyszą nam podczas wielu imprez okolicznoś...
Tort z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na sobotni wieczór zapowiedzieli się goście? Zaskocz ich i tym razem zamiast tradycyjnej szarlotk...
malinowo-porzeczkowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
CIASTO Z MALINAMI
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Malinowa pychotka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Tort malinowy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
PRZYSMAK MALINOWY
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Mazurek Malinowy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto malinowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z malinamiCiasta z malinami

Chcesz poczuć smak lata? Doskonale nadają się do tego ciasta z sezonowymi owocami. Kiedy brak już świeżych, do pieczenia wykorzystaj mrożone. Maliny to owoce, które nadają się do tego bardzo dobrze. Decydując się na ich mrożoną wersję, użyj ich od razu, bez rozmrażania. Świetnie komponują się z różnymi rodzajami ciast – dodasz je do biszkoptu, kruchej tarty, bezy, ciasta ucieranego czy babeczek – w każdej wersji będą równie smacznie. Obtocz je przed dodaniem do ciasta w mące ziemniaczanej, by nie straciły zbyt dużo soku. Dodaj do nich krem czekoladowy, śmietankowy lub waniliowy. Szukasz innych inspiracji? Spróbuj, jak smakują w z innymi owocami, zapieczone pod kruszonką. Połącz je w tym celu z rabarbarem albo morelami i porzeczkami. Zrób to w dużej formie do tarty lub w koklikach, małych naczyniach żaroodpornych. Najlepiej będą smakowały na ciepło, ozdobione kulką lodów waniliowych lub owocowych. Maliny to również odpowiedni dodatek do tortów. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom nadają się do tego, by tworzyć z nich dekoracje – upiecz np. tort z malinowym ombre i ozdób go owocową koroną. Wypiek będzie prosty i elegancki, sprawdzi się na wiele różnych okazji. Malin użyjesz do dekoracji również podczas przygotowywania muffinów. Ułóż je na wierzchu surowego jeszcze ciastka lub zrób to po upieczeniu, jeśli użyjesz dodatkowo kremu lub bitej śmietany. Na bazie białek jaj oraz białej i gorzkiej czekolady przygotuj delikatną, słodką piankę, której smak przełamiesz za pomocą malin. Dodaj do niej także inne leśne owoce np. borówki albo jeżyny. Podawaj schłodzoną, udekorowaną listkami świeżej mięty i startą czekoladą. Lubisz ciasta miodowe? Często piecze się je z kremem lub orzechami, spróbuj zrobić je także w wersji malinowej. Wierzch posyp płatkami migdałów albo przygotuj biały lukier. Maliny dobrze urozmaicą ciasta z galaretką. Podziel je na części. Jedną z nich dodaj do bitej śmietany i użyj go do przełożenia blatów z biszkoptu. Drugą ułóż na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Zainspiruj się naszymi przepisami na ciasta z malinami. Smacznego!