Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Spaghetti Carbonara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Fix Knorr Spaghetti Carbonara to szybkie w przygotowaniu i niezwykle aromatyczne danie z dodatkiem sera i pachnących przypraw.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Knorr Fix Spaghetti Bolognese Extra Ziołowe
Knorr Fix Spaghetti Bolognese Extra Ziołowe
Knorr Fix Spaghetti Napoli
Knorr Fix Spaghetti Napoli
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
SER topiony (25 %) [SER, preparat serwatkowy (z MLEKA)], skrobia, ŚMIETANKA (13,1 %), żółtko JAJA kurzego (10,8 %), aromaty (w tym MLEKO), olej słonecznikowy, mąka PSZENNA, wędzona słonina (2,9 %) (słonina, przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu), sól jodowana, LAKTOZA, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki¹ (0,6 %), białka MLEKA, czosnek¹ (0,3 %), kurkuma, aromat dymu wędzarniczego, sól. Może zawierać seler, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. ¹ Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Spaghetti Carbonara

Makaron carbonara to jedno z najpopularniejszych włoskich potraw, gdzie smak wędzonej pancetty w sposób dokonały łączy się z parmezanem, jajkiem i czarnym pieprzem, rozpieszczając kubki smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotuj to pyszne danie w domu, używając Knorr Fix Spaghetti Carbonara zawierające wszystkie przyprawy, charakterystyczne dla tego dania. To tylko kilka prostych kroków. Zaczynamy? Do dzieła!

Krok 1

W osolonym wrzątku ugotuj makaron al dente. Długie spaghetti możesz zastąpić innym, lubianym przez ciebie i bliskich rodzajem np. kokardkami czy świderkami.

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę wędzony boczek. Pamiętaj, by nie spec go za bardzo, bo stwardnieje.

Krok 3

W 150 ml wody i 100 ml śmietany rozpuść dokładnie Knorr Fix, dorzuć boczek, zagotuj i trzymaj na małym ogniu jeszcze przez minutę, często mieszając. Jeśli chcesz, w trakcie gotowania możesz dorzucić trochę mrożonego zielonego groszku, który urozmaici smak i wygląd potrawy.

Krok 4

Do sosu wrzuć makaron i wszystkie składniki dobrze zamieszaj. Potrawę podawaj na gorąco, oprószoną lekko pieprzem i udekorowaną natką pietruszki. Fantastyczne!