Ambasador

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

2 szklanki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

2 sztuki

1 puszka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować z marmoladą, szklanką cukru, cukrem waniliowym i kakao. Przestudzić.

Krok 2

Jajka ubić z łyżką cukru, dodać do masy razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Wysmarować blachę i wlać ciasto.

Krok 3

Białka ubić na sztywno, dodać pod koniec 1/2 szklanki cukru i wymieszać z kokosem.

Krok 4

Na cieście układać porcjami po łyżce marmolady, na niej pianę z białek. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ambasador - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również