Befsztyk tatarski z sarniego combra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk tatarski z sarniego combra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

null

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i ogórki posiekaj.

Krok 2

Mięso oczyść z błon i umyj. Zmiel maszynką do mielenia mięsa i dopraw solą, pieprzem i oliwą.

Krok 3

Podziel na porcje i uformuj dość grube placuszki z wgłębieniem, tak aby włożyć na środku każdego żółtko.

Krok 4

Obłóż gotowego tatara posiekanymi ogórkami, cebulą i grzybkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z makaronem udon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej