
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
null
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i ogórki posiekaj.
Krok 2
Mięso oczyść z błon i umyj. Zmiel maszynką do mielenia mięsa i dopraw solą, pieprzem i oliwą.
Krok 3
Podziel na porcje i uformuj dość grube placuszki z wgłębieniem, tak aby włożyć na środku każdego żółtko.
Krok 4
Obłóż gotowego tatara posiekanymi ogórkami, cebulą i grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej