Befsztyk tatarski z sarniego combra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk tatarski z sarniego combra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

null

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i ogórki posiekaj.

Krok 2

Mięso oczyść z błon i umyj. Zmiel maszynką do mielenia mięsa i dopraw solą, pieprzem i oliwą.

Krok 3

Podziel na porcje i uformuj dość grube placuszki z wgłębieniem, tak aby włożyć na środku każdego żółtko.

Krok 4

Obłóż gotowego tatara posiekanymi ogórkami, cebulą i grzybkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk tatarski z sarniego combra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej