
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
null
null
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i ogórki posiekaj.
Krok 2
Mięso oczyść z błon i umyj. Zmiel maszynką do mielenia mięsa i dopraw solą, pieprzem i oliwą.
Krok 3
Podziel na porcje i uformuj dość grube placuszki z wgłębieniem, tak aby włożyć na środku każdego żółtko.
Krok 4
Obłóż gotowego tatara posiekanymi ogórkami, cebulą i grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej