Beza porzeczkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

10 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżeczki

4 sztuki

beza:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto wyrabiamy jak ciasto kruche.

Krok 2

Wykładamy na blaszkę i na to wylewamy bezę.

Krok 3

Białka ubijamy, dodajemy cukier i budyń, a następnie porzeczki.

Krok 4

Lekko mieszamy, wykładamy na ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beza porzeczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej