Bezglutenowy torcik mango

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

83

174 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1388 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2006 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 gramów

50 gramów

50 gramów

5 sztuk

100 gramów

80 gramów

1 łyżeczka

dodatkowo:

3 łyżki

800 gramów

30 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij z cukrem na puch, a Kasię rozpuść w rondelku.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 1

Krok 2

Do masy jajecznej dodaj wszystkie rodzaje mąki przesiane z sodą i dokładnie wymieszaj.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj lekko przestudzoną Kasię i delikatnie wymieszaj łyżką.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 3

Krok 4

Dno formy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut w 180 °C.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 4

Krok 5

Wystudzony placek wyjmij z formy i przekrój na dwa blaty. Jeden blat posmaruj marmoladą i przykryj drugim blatem. Lekko dociśnij, a następnie zepnij metalową obręczą.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 5

Krok 6

Żelatynę zalej 1/2 szklanki zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej w kąpieli wodnej, aby się rozpuściła i wymieszaj z purée. Masę wyłóż na ciasto i posyp borówkami. Całość odstaw na kilka godzin do lodówki.

Bezglutenowy torcik mango - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • The VitooPL

    The VitooPL

    Wygląda pysznie,postaram się ugotować tego torciaka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowy torcik mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej