BIAŁECZKA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

63

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z dodatkiem cukru, po czym nie przerywając ubijania, dodawać pokruszoną czekoladę, sok i skórkę z cytryny.

Krok 2

Gdy składniki się połączą, dodać bakalie i jeszcze raz wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BIAŁECZKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BIAŁECZKABIAŁECZKA

Beza smakuje równie dobrze podana solo, co polana sosem czekoladowym lub owocowym. Może też służyć jako element dekoracji ciasta. Ten kruchy wypiek, którego głównymi składnikami są białka jaj i cukier, przygotujesz w bardzo krótkim czasie. Możesz przyrządzić go saute – bez żadnych dodatków, łatwo jednak urozmaicić go różnymi składnikami, np. czekoladą, suszonymi owocami lub skórką z cytryny. Sprawdzą się także orzechy zmiażdżone w moździerzu lub pokruszone ciastka. Uważaj jednak, by nie użyć zbyt wielu dodatków – wtedy masa będzie zbyt ciężka i beza nie wyrośnie odpowiednio. Gdy już wstawisz ją do piekarnika, obserwuj jej wyrastanie – bezy mogą się łatwo przypalić. Podawaj je, gdy już całkiem wystygną. Gotowe sprawdzą się na przykład jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty lub kawy. Możesz podawać też bezę z kawałkami świeżych owoców, bitą śmietaną lub lodami. Spróbuj jej np. w połączeniu z bananem, kiwi i lodami waniliowymi. Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis, dzięki któremu szybko przygotujesz smaczny deser.