Biszkopt z galaretką inaczej

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet.

Krok 2

Ciasto przelać na wysmarowaną Kasią i posypaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min w 160 stopniach.

Krok 3

Po upieczeniu, gorące ciasto przełożyć do keksówki. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wtedy łatwiej wyjąć gotowe ciasto.

Krok 4

Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia. Brzoskwinie pokroić w kawałki i wrzucić do keksówki, po czym zalać tężejącą galaretką.

Krok 5

Wstawić na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto wyłożyć "do góry nogami" na tacę i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z galaretką inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej