Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
560 gramów
800 gramów
8 łyżek
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Borówki amerykańskie umyj, osusz. Płatki jęczmienne zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, żeby napęczniały.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z miodem.

Krok 3
W pucharku ułóż warstwami borówki, płatki i jogurt.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























