Brzdąc z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

masa:

1 litr

1 opakowanie

8 łyżek

8 łyżek

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt : oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Dodać cukier i ubić na sztywno.

Krok 2

Do piany dodać żółtka , mąkę , proszek , olej i ocet. Wymieszać na jednolitą masę.

Krok 3

Nasmarować i obsypać tortownicę . Przelać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec ok 20 min. 160 stopni .

Krok 4

Masa: kremówkę i cukier wlać do garnuszka i zagotować na małym ogniu .

Krok 5

Zdjąć z ognia, zostawić do wystudzenia i zostawić na całą noc w lodówce ( ważne !!!!! ) .

Krok 6

Następnego dnia rozpuścić żelatynę w około 2/3 szklanki ciepłej wody . Ubić kremówkę - powstanie lekka pianka. Kremówka nie ubije się tak jak zazwyczaj . Dodać do śmietanki wystudzoną żelatynę .

Krok 7

Wymieszać delikatnie i zostawć na około 3- 5 minut, żeby masa lekko się ścięła. Masę przelać na wcześniej upieczony biszkopt.

Krok 8

Na wierzchu ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Ja dodałam dodatkowo kilka borówek amerykańskich. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzdąc z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Delicjowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej