Brzoskwiniowa fuga

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

20 dekagramów

5 łyżek

0 gramów

3 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z mąki, Kasi, żółtek, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia i aromatu (ilość według uznania).

Krok 2

Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wyrobić (ja całe ciasto wyrabiam w robocie kuchennym).

Krok 3

Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę (nie dużą, kwadratową), na ciasto rozprowadzić brzoskwinie, a na nie białka ubite na sztywno z 2 łyżkami cukru.

Krok 4

Na pianę wyłożyć ciemne ciasto (skubiąc małe kulki).

Krok 5

Piec ok. 45 minut w temp. ok. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również