Brzoskwinka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto 1:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

ciasto 2:

6 sztuk

1 szklanka

30 dekagramów

masa:

1 puszka

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto 1: Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę, dodaj cukier, żółtka, na końcu mąkę. Piecz na blasze wyłożonej papierem 15-20 minut w 180*C.

Krok 2

Ciasto 2: Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, wymieszaj z wiórkami. Piecz na blasze wyłożonej papierem 20 minut w 180*C.

Krok 3

Masa: brzoskwinie osącz, zalewę zagotuj.

Krok 4

W kubeczku rozprowadź proszek budyniowy, żółtka, cukier i 2 łyżki wody, wlej do gotującej się zalewy, ugotuj jak budyń.

Krok 5

Zimny zmiksuj z Kasią. Brzoskwinie drobno pokrój, wymieszaj z masą.

Krok 6

Ostudzone 1 ciasto posmaruj masą i przykryj ciastem 2.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrzoskwinkaBrzoskwinka

„Brzoskwinka” to owocowy wypiek z pysznym kremem, wyśmienity na wyjątkowe okazje lub codzienny deser. Składa się z różnych rodzajów ciasta, biszkoptowego oraz kokosowego, przełożonych kremem budyniowym oraz brzoskwiniami. Jego przygotowanie zacznij od upieczenia dwóch blatów – najlepiej osobno, by nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Przestudź je i przełóż masą, którą przyrządzisz z budyniu śmietankowego ugotowanego w brzoskwiniowej zalewie – to doskonały sposób na jej wykorzystanie, a jednocześnie na otrzymanie ciekawego smaku kremu. Schłodź go i zmiksuj z kostką do pieczenia, dzięki czemu nabierze aksamitnej konsystencji, a na końcu dodaj kawałki soczystych brzoskwiń. Przełóż nim ciasto z dodatkiem kokosa, po czym przykryj ciastem biszkoptowym. Przed podaniem posyp całość cukrem pudrem. Możesz także przygotować do ciasta „brzoskwinki” sos waniliowy i zaserwować taką kompozycję na ciepło. Przekonaj się, jak proste i przyjemne może być pieczenie. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!