Ciasteczka z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z sera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

16 dekagramów

1 gram

15 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis ten jest przeznaczony głównie dla wegetarian, którzy lubią eksperymentować w swojej kuchni. Ser przecieramy przez maszynkę lub ucieramy go w garnku. Wykładamy na stolnicę, dodajemy do tego mąkę, margarynę i żółtko. Wszystkie składniki siekamy dużym kuchennym nożem tak długo, aż utworzy się jednolita masa, konsystencja. Wyrabiamy ją jeszcze przez chwilę ręką i wynosimy ciasto na dwie, trzy godziny do dość zimnego pomieszczenia. Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na stolnicy na dość cienkie placuszki i małą szklanką wykrawamy ciasteczka. Na blasze posypanej lekko mąką smarujemy białkiem i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu z pieca posypujemy cukrem-pudrem, wymieszanym z cukrem wanilinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej