Bukiet z jarzyn przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bukiet z jarzyn

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

null

1 pęczek

300 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarzyny ugotuj osobno.

Krok 2

Na środku półmiska ułóż cały, ugotowany kalafior, a po bokach pozostałe jarzyny.

Krok 3

Polej masłem z bułką tartą i przybierz zielonymi gałązkami pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej