
Składniki
300 gramów
null
null
1 pęczek
300 gramów
null
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jarzyny ugotuj osobno.
Krok 2
Na środku półmiska ułóż cały, ugotowany kalafior, a po bokach pozostałe jarzyny.
Krok 3
Polej masłem z bułką tartą i przybierz zielonymi gałązkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej