Bukiet z jarzyn przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bukiet z jarzyn

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

null

1 pęczek

300 gramów

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarzyny ugotuj osobno.

Krok 2

Na środku półmiska ułóż cały, ugotowany kalafior, a po bokach pozostałe jarzyny.

Krok 3

Polej masłem z bułką tartą i przybierz zielonymi gałązkami pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bukiet z jarzyn - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej