Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy Kasię z cukrem na jednolitą masę.

Krok 2

Gruszki ucieramy z bananami i dodajemy Kasię.

Krok 3

Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki. Gdy wystygnie wlewamy do masy gruszkowej i miksujemy.

Krok 4

Dno tortownicy lub innego naczynia wykładamy pokruszonymi biszkoptami, a boki całymi.

Krok 5

Wylewamy masę, układamy ananasy, gruszki i winogrona. Zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 6

Wkładamy do lodówki. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto gruszkowo-bananowe bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej