Ciasto kokosowe bez laktozy

- Krok 1Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dno formy o wymiarach 22x22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj.
- Krok 2Ciasto przełóż do formy i równo rozprowadź. Piecz około 25 minut w 180 °C.
- Krok 3Wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty. Ananasa odsącz na sicie, owoce pokrój na kawałki, a syrop zostaw do nasączenia biszkoptu. Jeśli lubisz, dodaj do syropu odrobinę rumu.
- Krok 4Połowę mleczka kokosowego zagotuj z cukrem. Resztę wymieszaj z mąką i wlej do gotującego mleczka. Mieszaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, przykryj folią i odstaw do wystygnięcia.
- Krok 5Miękką Kasię ubij mikserem na puch. Ciągle ubijając, dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu.
- Krok 6Jeden blat ciasta włóż ponownie do formy i nasącz syropem z ananasa. Posmaruj cienko przygotowanym kremem i obłóż kawałkami ananasa. Trzy łyżki kremu zostaw na wierzch, a resztę wyłóż na owoce. Przykryj drugim blatem ciasta i dociśnij.
- Krok 7Ciasto ponownie skrop syropem, posmaruj pozostałym kremem i posyp wiórkami kokosowymi. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem, udekoruj pozostałymi kawałkami ananasa.
Przygotowanie