Ciasto magistra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

krem:

1 opakowanie

0.5 litra

2 opakowania

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

masa z galaretką:

1 puszka

2 opakowania

0.75 szklanki

masa z nutellą:

40 dekagramów

1 sztuka

bita śmietana:

0.5 litra

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopty i wystudzić.

Krok 2

Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej Kasi.

Krok 3

Z brzoskwiń odlać sok, dodać wodę, rozpuścić w tym galaretki, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.

Krok 4

Krem Nutella rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel.

Krok 5

Kremówkę ubić z cukrem, dodając letnią rozpuszczoną żelatynę.

Krok 6

Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na tym ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch oprószyć kakao. Całość schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto magistra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z brzoskwiniami
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej