Ciasto z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

175 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

8 łyżek

1 sztuka

1.5 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka i cukier ubić, do tego wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Mieszając dodać olej, sok z cytryny i cukier waniliowy.

Krok 3

Wszystko wymieszać.

Krok 4

Ciasto podzielić na 2 części.

Krok 5

Blachę posmarować Kasią, posypać bułką tartą i wyłożyć pierwszą porcję ciasta.

Krok 6

Masa z brzoskwiń: brzoskwinie wymiksować, dodać do nich żelatynę i wstawić na 15 min. do lodówki.

Krok 7

Na ciasto równomiernie rozlać masę i przykryć nią 2 część ciasta.

Krok 8

Wstawić do piekarnika na 45 min., po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej