Ciasto z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

25 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

5 sztuk

125 mililitrów

50 dekagramów

1 opakowanie

5 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie odsącz od zalewy.

Krok 2

Przygotuj ciasto: Kasię utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę.

Krok 3

Ucierając wbijaj po 1 jajku.

Krok 4

Następnie porcjami dosypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Każdą z porcji mąki przelewaj odrobiną mleka.

Krok 6

Blachę z piekarnika nasmaruj Kasią, wysyp bułką tartą.

Krok 7

Na tym rozsmaruj ciasto, wyrównaj powierzchnię.

Krok 8

NA cieście równomiernie rozłóż połówki brzoskwiń.

Krok 9

Posyp cukrem.

Krok 10

Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez gęste sitko, posmaruj ostudzone ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej