Ciasto z gruszkami babuni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

300 gramów

3 łyżeczki

125 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

50 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obrać, pokroić na połówki i odkroić gniazda pestkowe.

Krok 2

Z pozostałych składników ugnieść ciasto.

Krok 3

2/3 ciasta włożyć do wysokiej blachy.

Krok 4

Gruszki lekko wgnieść i wyłożyć resztę ciasta na wierzch.

Krok 5

Piec 1 godzinę (piec elektryczny normalny 195 stopni, piec elektryczny z obiegiem gorącego powietrza 175 stopni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z gruszkami babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej