Ciasto z gruszkami babuni

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 sztuki

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

300 gramów

3 łyżeczki

50 gramów

1 łyżka

1 kilogram

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obrać, pokroić na połówki i odkroić gniazda pestkowe.

Krok 2

Z pozostałych składników ugnieść ciasto.

Krok 3

2/3 ciasta włożyć do wysokiej blachy.

Krok 4

Gruszki lekko wgnieść i wyłożyć resztę ciasta na wierzch.

Krok 5

Piec 1 godzinę (piec elektryczny normalny 195 stopni, piec elektryczny z obiegiem gorącego powietrza 175 stopni).

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej