
Składniki
600 gramów
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.

Krok 2
Ząbki czosnku pokrój w plasterki i rozłóż na filetach.

Krok 3
Następnie rozłóż ser i posyp tymiankiem oraz natką. Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczkami.

Krok 4
Panieruj w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej.

Krok 5
Smaż z obu stron po 3 minuty.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Drobiowe bitki z czosnkiem
Piersi rozetnij na cieńsze plastry i delikatnie rozbij. Oprósz z obu stron Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr.