Ślimaczki z łososiem i serem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwijamy.

Krok 2

Ser kroimy w plastry. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Kostkę starannie rozkruszamy w palcach i posypujemy nią ciasto.

Krok 4

Ciasto obkładamy serem i łososiem i zawijamy z powrotem w rulon.

Krok 5

Kroimy na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 7

Pieczemy, aż mocno się przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej