Ślimaczki z łososiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z łososiem i serem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwijamy.

Krok 2

Ser kroimy w plastry. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Kostkę starannie rozkruszamy w palcach i posypujemy nią ciasto.

Krok 4

Ciasto obkładamy serem i łososiem i zawijamy z powrotem w rulon.

Krok 5

Kroimy na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 7

Pieczemy, aż mocno się przyrumienią.

1

Opinie o przepisie

  • Kris Adams

    Kris Adams , 17.02.2025

    Dodałem szczypiorek świeży i wyszło ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaczki z łososiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej