Włoskie fettuccine z pomidorami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

300 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

350 gramów

6 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w cienkie paski. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę, a pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystko podsmaż na maśle* i duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Dopraw.

Krok 1

Makaron rozłóż na talerze, polej sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i udekoruj zieleniną. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej