Włoskie fettuccine z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie fettuccine z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

6 sztuk

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij w cienkie paski. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę, a pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystko podsmaż na maśle* i duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Dopraw.

Krok 3

Makaron rozłóż na talerze, polej sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i udekoruj zieleniną. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej