Włoskie fettuccine z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie fettuccine z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

6 sztuk

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij w cienkie paski. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę, a pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystko podsmaż na maśle* i duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Dopraw.

Krok 3

Makaron rozłóż na talerze, polej sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i udekoruj zieleniną. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie fettuccine z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej