Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i dusić na małym ogniu aż się rozmrozi. Dodać szczyptę czosnku i smażoną cebulkę w mini kostkach Knorr

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć szpinak, po 2 plasterki sera lazur i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt grecki wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Podawać z grillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej