Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i dusić na małym ogniu aż się rozmrozi. Dodać szczyptę czosnku i smażoną cebulkę w mini kostkach Knorr

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć szpinak, po 2 plasterki sera lazur i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt grecki wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Podawać z grillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej