Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i dusić na małym ogniu aż się rozmrozi. Dodać szczyptę czosnku i smażoną cebulkę w mini kostkach Knorr

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć szpinak, po 2 plasterki sera lazur i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt grecki wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Podawać z grillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej