Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

80 mililitrów

40 mililitrów

700 gramów

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

125 gramów

4 łyżki

300 gramów

10 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kupując gicz cielęcą poproś rzeźnik aby pokroił ją na plastry. Każdą gicz skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Mięso obtocz w mące i obsmaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj z masło.

Krok 3

Dodaj wino i gotuj około 10 minut.

Krok 4

Dodaj rosół i posiekane pomidory, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok. godziny. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką, utartym czosnkiem i skórką startą z cytryny i pomarańczy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej