Gulasz z indyka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z indyka z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
52 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym oleju. Dolej 50 ml gorącej wody i zagotuj.

Krok 2

Dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około pół godziny, by mięso zmiękło.

Krok 3

Umyj jabłka, podziel je na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i pokrój resztę na kawałki.

Krok 4

Wymieszaj jabłka z ostrą papryką i dodaj do gulaszu na krótko przed końcem gotowania.

Krok 5

Dopraw gulasz z indyka do smaku śmietaną i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z indyka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej