
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym oleju. Dolej 50 ml gorącej wody i zagotuj.
Krok 2
Dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około pół godziny, by mięso zmiękło.
Krok 3
Umyj jabłka, podziel je na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i pokrój resztę na kawałki.
Krok 4
Wymieszaj jabłka z ostrą papryką i dodaj do gulaszu na krótko przed końcem gotowania.
Krok 5
Dopraw gulasz z indyka do smaku śmietaną i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej