Jabłkowo-gruszkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

95

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

0.75 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek, sodę oraz cynamon.

Krok 2

I mikser w ruch.

Krok 3

Jabłka i gruszki obieramy oczywiście, kroimy w kostkę.

Krok 4

Dodajemy je do ciasta i mieszamy łyżką.

Krok 5

Wylewamy na blachę i pieczemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowo-gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej