50 przepisów - 10 dni

Kanapki z tuńczykiem i warzywami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

280 gramów

4 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

8 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wyjmij tuńczyka z puszki i rozgnieć widelcem.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Umyj warzywa, osusz, pokrój w drobną kostkę cebulę i ogórka kiszonego, dodaj je do tuńczyka, wymieszaj.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmaruj margaryną Flora Light, połóż liście sałaty, a następnie pastę z tuńczyka z warzywami.

Kanapki z tuńczykiem i warzywami - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, cynku, witamin A, PP, B12, D.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej