Lodowy pudding z owocami lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy pudding z owocami lata

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

50 gramów

4 sztuki

10 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 4 ceramiczne naczynia, w których umieścisz pudding.

Krok 2

Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i pokrusz na nie bezy.

Krok 3

Dodaj do lodów połowę owoców i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Umieść całość w 4 przygotowanych naczyniach ceramicznych, włóż do zamrażalnika na około godzinę.

Krok 5

Pozostałe owoce miksuj blenderem z miodem, aż powstanie gładki sos.

Krok 6

Wyjmij pudding z zamrażarki. Wyłóż cztery porcje deseru na talerze.

Krok 7

Polej każdy pudding sosem owocowym, udekoruj wiśniami i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy pudding z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej