
Składniki
100 gramów
2 łyżki
100 gramów
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
10 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj 4 ceramiczne naczynia, w których umieścisz pudding.
Krok 2
Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i pokrusz na nie bezy.
Krok 3
Dodaj do lodów połowę owoców i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Umieść całość w 4 przygotowanych naczyniach ceramicznych, włóż do zamrażalnika na około godzinę.
Krok 5
Pozostałe owoce miksuj blenderem z miodem, aż powstanie gładki sos.
Krok 6
Wyjmij pudding z zamrażarki. Wyłóż cztery porcje deseru na talerze.
Krok 7
Polej każdy pudding sosem owocowym, udekoruj wiśniami i podawaj.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej