Murzynek przekładany

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

2 szklanki

5 sztuk

1 łyżka

masa:

2 szklanki

5 łyżek

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier.

Krok 2

Gdy przestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.

Krok 3

Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut. Przekroić na 2 placki.

Krok 4

Masa: śmietanę ubić z cukrem. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie.

Krok 5

Tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając.

Krok 6

Przełożenie ciasta: Ciasto-masa-ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej