Murzynek przekładany

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

5 łyżek

2 szklanki

3 łyżki

masa:

2 opakowania

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier.

Krok 2

Gdy przestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.

Krok 3

Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut. Przekroić na 2 placki.

Krok 4

Masa: śmietanę ubić z cukrem. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie.

Krok 5

Tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając.

Krok 6

Przełożenie ciasta: Ciasto-masa-ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również