Murzynek z jabłkami i orzechami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

368 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżeczki

2 szklanki

10 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, Kasię, cukier waniliowy, wodę i kakao zagotować na ogniu.

Krok 2

Do tego zagotowanego dodać żółtka, proszek do pieczenia, białka ubić i dodać mąkę, orzechy i jabłka i wszystko wymieszać.

Krok 3

Piec 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynko -Sernik
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej