Murzynkowe babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1.5 szklanki

1.5 szklanki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu 5 minut, cały czas mieszając.

Krok 2

Odlać 1/2 szklanki.

Krok 3

Do przygotowanej przestudzonej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i jajka, a następnie dokładnie wymieszać.

Krok 4

Wlać do blaszki wyłożonej papilotkami i wlać masę do 2/3 wysokości każdej foremki.

Krok 5

Piec 20-25 min., w temperaturze 180 stopni C.

Krok 6

Gorące ciasto polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej