orzechowe beziki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

10 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.

Krok 2

Dodać mąkę wymieszaną z orzechami i proszkiem i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Na koniec powoli wlewać przestudzoną roztopioną Kasię, cały czas delikatnie mieszając łyżką.

Krok 4

Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę łyżką nakładać bezowe kleksy i piec najpierw przez 10 min. w 220 st., później zmniejszyć temperaturę do 160 st. i piec godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • orzechowe beziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej