Rurki z bitą śmietaną

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

550 gramów

300 mililitrów

2 łyżki

3 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie pokroić na paski ok. 1,5 cm.

Krok 2

Foremki do rurek posmarować cieniutko Kasią.

Krok 3

Na każdą foremkę nawinąć pasek ciasta, zaczynąjąc od cieńszego końca foremki. Gotowe ułożyć na papierze do pieczenia.

Krok 4

Roztrzepać jajko. Posmarować pędzelkiem każde ciastko. Posypać grubym cukrem.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 20 min (na lekko brązowy kolor).

Krok 6

Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia.

Krok 7

Wyciągnąć foremki z ciastek. Należy uważać, aby ciastek nie połamać, są bardzo kruche.

Krok 8

Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fix.

Krok 9

Szprycą do kremów napełnić każdą rurkę kremem.

Krok 10

Najsmaczniejsze są tego samego dnia, ale można je również przechowywać w lodówce. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej