Styropian

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżeczki

250 gramów

masa:

3 opakowania

0.5 szklanki

2 opakowania

20 dekagramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć i rozdrobnić na miękką kruszonkę.

Krok 2

Białka ubić, połączyć z resztą składników z masy, delikatnie mieszać (nie miksować!).

Krok 3

Połowę kruszonki ułożyć na dnie blachy, na wierzch dodać masę, potem znów kruszonkę.

Krok 4

Piec 50 minut w temperaturze 130 stopni C.

Krok 5

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej