Styropian

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżeczki

250 gramów

masa:

3 opakowania

0.5 szklanki

2 opakowania

20 dekagramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć i rozdrobnić na miękką kruszonkę.

Krok 2

Białka ubić, połączyć z resztą składników z masy, delikatnie mieszać (nie miksować!).

Krok 3

Połowę kruszonki ułożyć na dnie blachy, na wierzch dodać masę, potem znów kruszonkę.

Krok 4

Piec 50 minut w temperaturze 130 stopni C.

Krok 5

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Styropian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto brzoskwiniowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej