Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

null

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, aż zrobią się rumiane.

Krok 2

W misce połącz syrop cukrowy z sokiem pomarańczowym i cytrynowym, miodem i połową listków posiekanej bazylii.

Krok 3

Odkrój końcówki ananasa. Zachowaj kilka najładniejszych liści do dekoracji. Następnie obierz ananasa ze skórki, przekrój na pół, później ponownie na pół. Z każdej ćwiartki usuń nożem stwardniałą część. Pozostały miąższ pokrój w cieniutkie plasterki.

Krok 4

Plasterki ananasa rozłóż na talerzu i polej przygotowanym sosem.

Krok 5

Na wierzchu ułóż lody waniliowe. Deser udekoruj listkami bazylii i ananasa oraz wiórkami kokosowymi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świeży ananas podawany z lodami waniliiowymi i prażonym kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej