Tosty cynamonowe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty cynamonowe z truskawkami

i wanilią

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

15

heart
572 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wanilię rozetnij wzdłuż i wyskrob miąższ do miski. Wlej mleko, wbij jajka i dokładnie roztrzep.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 1

Krok 2

W otrzymanej masie namocz przez chwilę kromki pieczywa i usmaż z obu stron na złoto na patelni na rozgrzanym maśle.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 2

Krok 3

Gorące tosty ułóż na ciepłym talerzu. Rozłóż na nich umyte i przekrojone na pół truskawki, posyp cukrem pudrem i cynamonem, polej miodem i podawaj.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej