Ciasto z borówkami | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Ciasto z borówkami

5 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (5)

Sernik wiedeński z borówkami
ratingratingratingratingrating

444

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Co wyróżnia sernik wiedeński z borówkami na tle innych tego rodzaju ciast? Nie posiada kruchego s...
Tarta z białą czekoladą i borówkami
ratingratingratingratingrating

315

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tarta z białą czekoladą i borówkami Tarty coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. Kakao...
Tofurnik (sernik z tofu) - bez glutenu, bez jajek, bez laktozy, wegański
ratingratingratingratingrating

127

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto bez glutenu, bez jajek, bez laktozy – czy wobec tego można w nim znaleźć cokolwiek? Jasna...
Torcik z bitą śmietaną i serkiem mascarpone
ratingratingratingratingrating

83

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Deser nie tylko pyszny, ale też bardzo elegancki. Każdy jubilat będzie zachwycony, widząc na stol...

Ciekawostki i porady

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej