Ciasto jogurtowe z borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe z borówkami

Autor: Urszula Katan

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 sztuka

200 mililitrów

70 mililitrów

0.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę , proszek i sodę mieszamy ze sobą w misce.

Krok 2

W drugiej misce roztrzepujemy składniki mokre z cukrami.

Krok 3

Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.

Krok 4

Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.

Krok 5

Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

1

Opinie o przepisie

  • RafixHDD

    RafixHDD , 06.08.2021

    Bardzo dobre, ale zmięcie 1 opakowanie cukru waniliowego na 16g lub 30g ja osobiście użyłem 16g

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej