Ciasto jogurtowe z borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe z borówkami

Autor: Urszula Katan

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 sztuka

200 mililitrów

70 mililitrów

0.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę , proszek i sodę mieszamy ze sobą w misce.

Krok 2

W drugiej misce roztrzepujemy składniki mokre z cukrami.

Krok 3

Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.

Krok 4

Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.

Krok 5

Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

1

Opinie o przepisie

  • RafixHDD

    RafixHDD , 06.08.2021

    Bardzo dobre, ale zmięcie 1 opakowanie cukru waniliowego na 16g lub 30g ja osobiście użyłem 16g

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe z borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej