Nowoczesne sałatki warstwowe | Przepisy.pl pixel

Nowoczesne sałatki warstwowe

5 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nowoczesne sałatki warstwoweNowoczesne sałatki warstwowe

Sałatki warstwowe z pewnością przykują uwagę każdego, kto tylko na nie spojrzy. Należy układać je w szklanej misce, żeby wszyscy goście mogli dokładnie zobaczyć jej kolory i apetyczny przekrój. Taka forma serwowania jest idealną ozdobą stołu! Nie zapominajmy również o smaku. Podstawa to wybór odpowiednich produktów, z których stworzycie zachwycającą kompozycję. Pomogą w tym nasze przepisy, z którymi z łatwością przygotować można wspaniałe potrawy.

Dla kogo?

Chcecie zachwycić swoich gości? Sałatki warstwowe z pewnością w tym pomogą. Zamiast tradycyjnej jarzynowej rekomendujemy zaserwować ją w zupełnie innej, nowoczesnej wersji!

Na jaką okazję?

A na jaką okazję podać gościom nowoczesną sałatkę warstwową? Spieszymy z odpowiedzią! Każda okazja będzie doskonała – na spotkanie z przyjaciółmi lub jako przystawka podczas uroczystości – możliwości jest wiele. Jedno jest pewne – zachwyci niejedno podniebienie. Sałatka warstwowa dobrze sprawdzi się również jako szybki lunch do pracy.

Czy wiecie, że?

Czas przygotowania sałatek warstwowych wcale nie musi być długi. Ważne, by pamiętać o warstwach. Można je tworzyć z produktów, które lubimy jeść. To jak, spróbujecie potestować różne możliwości? Nam nie pozostało nic innego, jak życzyć Wam smacznego!

Dla urozmaicenia:

Najbardziej popularną sałatką warstwową, jest gyros. Musimy przyznać, że to smaczna opcja, jednak jest jeszcze wiele opcji, które warto przetestować. Z przyjemnością zaprezentujemy sałatki warstwowe z selerem konserwowym lub krakersami. Sałatki warstwowa można przygotować z wielu różnorodnych składników. Z pewnością zadowoleni będą fani mięs, ryb, jajek, warzyw i grzybów. Każdy znajdzie tu swój ulubiony przepis!