Karp w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w cieście piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

6 łyżek

0.2 litra

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia umyj i pokrój na dzwonki.

Krok 2

Piwo wymieszaj z mąką, jajkami, solą i mielonym pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej tłuszcz na głębokiej patelni. Kawałki ryby mocz w przygotowanym cieście i smaż przez ok. 5 minut aż nabiorą złotego koloru.

Krok 4

Cytrynę sparz, obierz, skórkę drobno posiekaj, wyciśnij sok. Połącz obie śmietany, dodaj wyciśnięty sok i skórkę z cytryny, chrzan i ziarna pieprzu.

Krok 5

Całość dopraw solą i pieprzem dokładnie przemieszaj. Usmażonego karpia włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasta rybna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej