Karp w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w cieście piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

6 łyżek

0.2 litra

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia umyj i pokrój na dzwonki.

Krok 2

Piwo wymieszaj z mąką, jajkami, solą i mielonym pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej tłuszcz na głębokiej patelni. Kawałki ryby mocz w przygotowanym cieście i smaż przez ok. 5 minut aż nabiorą złotego koloru.

Krok 4

Cytrynę sparz, obierz, skórkę drobno posiekaj, wyciśnij sok. Połącz obie śmietany, dodaj wyciśnięty sok i skórkę z cytryny, chrzan i ziarna pieprzu.

Krok 5

Całość dopraw solą i pieprzem dokładnie przemieszaj. Usmażonego karpia włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej